Wat doe ik
Wie ben ik
Wat kan ik
Wat schrijf ik
Contact
06 12 89 91 81

Ping, het geluid van mijn WhatsApp, wie zou het zijn? Eerst even dit afmaken. Oh ja, ik moet straks niet vergeten te reageren op die vraag via LinkedIn. Mijn telefoon gaat, ‘Goedemiddag met..’ Ik hang op en ben helemaal kwijt wat ik in mijn blog wilde schrijven. Herkenbaar?

Hoe houd je focus?
24/7 krijgen we prikkels op ons af en zoeken ze zelf ook op. Hoe houd je focus in een wereld vol met digitale en verslavende afleiding? En hoe bereik je je doelen zonder van je pad te raken? Door zelf de regie te pakken. En dat klinkt simpeler dan het is.

Overspoeld
Smartphones, apps, social media, games, hebben ons volledig in de greep. We hebben ze continu bij de hand. Fabrikanten bouwen hun apparaten en toepassingen bewust zo verslavend mogelijk. Als je ervoor kiest om alle notificaties, bliepjes en berichten binnen te laten komen, word je continu overspoeld en afgeleid. En zwak als we zijn, we laten ons lastigvallen en vergeten waar we mee bezig zijn.

Aangeboren drang
Geen zorgen, je telefoon weggooien of volledig stoppen met social media, zijn niet de oplossing. Het begint bij het inzien en accepteren van je eigen gedrag. Het is niet de schuld van apparaten en apps. Jíj laat je immers verleiden. Een schrale troost, als mens hebben we nou eenmaal een aangeboren drang naar verveling, negativisme en piekeren. We zijn voorbestemd om nooit lang tevreden te blijven.

Kijk naar dieperliggende redenen
Het is de kunst om die ontevredenheid om te zetten in motivatie. En dat lukt alleen als je vanuit nieuwsgierigheid (niet vanuit boosheid) naar jouw negatieve triggers kunt kijken. Probeer eens naar de dieperliggende redenen te kijken waarom je je laat afleiden. Vaak zoeken we afleiding als we ons niet helemaal prettig voelen. Alles wat afleiding geeft om een vervelend gevoel te vermijden, werkt verslavend. Door welk gevoel laat je je afleiden? Stress, verdriet, woede of frustratie? Afleiding kost tijd en houd je weg van wat je wilt. En we streven nou eenmaal naar geluk.

Externe afleiders op een rij
Zet daarom alle externe prikkels die je afleiden eens onder elkaar. Elke melding, mail of vraag van een collega. En vraag jezelf af: helpt deze afleiding mij verder of is het een stoorzender? Dit geeft je iets in handen om je gedrag aan te passen. In de instellingen van je telefoon en apps kun je bijvoorbeeld alle meldingen en geluiden uitzetten. Wat een rust! En focus en ruimte voor dingen die jij wilt doen. Dagelijks (of wekelijks) kun je natuurlijk voor een mediamoment van je apps kiezen. Dan is het een bewust door jouw gekozen (geluks)moment, hoe fijn!

Wat wil jij?
Als je weet waar jij gelukkig van wordt en wat je wilt bereiken, is het een kwestie van prioriteiten stellen. Wees een beetje streng voor jezelf en kies voor dingen die bijdragen aan het halen van jouw doelen. Ben je ergens niet aan toegekomen? Potverdrie, wat heb je dan in plaats daarvan gedaan? Het begint bij je bewust worden, daar ligt je sleutel!
Deel:

Bekijk andere blogs

www.volgjezorg.nl, schreef de pitch voor Financial Care, een startende coöperatie in de zorg en redigeerde een boek over de geschiedenis van een familiebedrijf. Ik gaf ondernemers tips en adviezen over de teksten van hun website. Maakte vlogs, wat nogal uit mijn comfortzone stappen is en lanceerde mijn website www.puurschrijven.com.

Ik krijg waardevolle feedback van klanten en leuke reacties, zoals: ‘Marloes brengt een dosis positieve energie mee. Met haar kritische blik en vlotte pen heeft zij onze teksten sterker gemaakt. Ze heeft ervoor gezorgd dat wij in onze communicatie uitstralen wie wij ook echt zijn.’

Mijn eigen blogs

Daarnaast schrijf en deel ik ook graag mijn eigen blogs ter inspiratie. Mijn artikel over depressie en antidepressiva stuurde ik naar een paar tijdschriften en werd in mei jl. geplaatst in Margriet. Sindsdien voel ik een grote motivatie om het nog steeds grote taboe en de schaamte erover te helpen doorbreken en verminderen. En er meer openheid en begrip voor te krijgen.

Taboes doorbreken

Zo viel mijn oog op het online platform voor de 40+ vrouw van Isa Hoes en Medina Schuurman op www.isamedina.com. Zij doorbreken ook graag taboes. Binnenkort start ik hier met een nieuwe rubriek. Ik deel mijn verhaal en nodig vrouwen uit om ook hun verhalen te delen. Dat we het er gewoon over kunnen hebben met elkaar en we onze psychische kwetsbaarheid op een luchtige manier bespreekbaar maken. Zin in!!

Verwonderen en slikken

Ik verwonder me over deuren en nieuwe werelden die voor me opengaan door puur te schrijven en mijn gevoel te volgen. Voel oprecht contact in netwerkgesprekken en met klanten waar ik voor werk. Het klinkt zo simpel en dat is het niet. Bij alles wat ik doe, voel ik naast mijn energie en enthousiasme, ook de teleurstellingen en tegenslagen. Die me dan even uit mijn kracht halen en pijn doen. Om daarna weer op te krabbelen en verder te gaan.

En als ik vooruitkijk:

 √ Wil ik gaan samenwerken met een andere tekstschrijver. Om verder uit te breiden, te sparren, uit te wisselen en versterken. Samen kan je meer. #durftevragen: ken je iemand in je netwerk die interesse heeft? Leuk, ik hoor het graag van je!

√ Ga ik verder met het op- en uitbouwen van mijn netwerk, om te kunnen doen wat ik het allerliefste doe: het schrijven en redigeren van begrijpelijke- en ontvangersgerichte teksten.

√ Ga ik op zoek naar klanten, die ik voor langere tijd kan helpen met het schrijven van hun communicatieboodschappen.

√ Wil ik als ambassadeur aan de slag voor Samen Sterk zonder Stigma. Om artikelen te schrijven en ook lezingen te gaan geven over psychische kwetsbaarheid voor meer openheid en begrip.

√ Blijf ik mijn eigen blogs schrijven en delen.

Hallo nieuw ondernemersjaar, let’s go on!

 

3 minuten