Wat doe ik
Wie ben ik
Wat kan ik
Wat schrijf ik
Contact
06 12 89 91 81

Verdomd, ik krijg inderdaad antwoorden

Mijn geduld wordt beloond. Na de cliffhanger van Erwin de Boer in mijn vorige blog ‘Luister jij naar je fluisterstem’ kon ik het loslaten. En warempel, sindsdien krijg ik antwoord op mijn vragen. Nee, niet allemaal in een keer ?

Het ‘palletje’ in mijn hoofd verschoof weer richting me negatief voelen. Ik had een kort lontje, was onrustig en voelde me opgejaagd.

Daar gaan we weer

Dacht ik. Toch maakte ik hier een eerste contact met mijn fluisterstem. Op zaterdagochtend had mijn man zin om een klus in huis af te werken. Ik voelde me futloos, moe en wilde het liefst even helemaal niets doen. In mezelf volgde het sociaal wenselijke gesprek: ‘Ik wil hem niet teleurstellen en tegenhouden in zijn actiemodus, het is wel zo aardig en handig als ik meehelp, lekker als we dat taakje ook weer afgetikt hebben’. Toch overheerste mijn weerstand. Dus zei ik zachtjes hardop dat ik eigenlijk even niets wilde doen. Dat vond hij geen enkel probleem. Hij kon de klus prima zelf klaren en had helemaal niet de verwachting dat ik mee moest helpen.

Wát dacht ik?

Ik kon en mocht, met name van mezelf en van mijn omgeving, dus toegeven aan wat en hoe ik me voelde. Hoe niet fijn dat voelde. En moeilijk ook eigenlijk. Om echt stil te blijven zitten en voelen hoe het voelt als ik me negatief voel.

Wowwwwwwwwww, dit smaakt naar meer

En is een verrekte handige ontwikkeling in mijn stap naar eigen ondernemerschap. Hierin is mijn mindset eigenlijk de basis en het belangrijkste van alles. Mijn intrinsieke motivatie en passie voor wat ik doe en waar ik in geloof zijn heel krachtig. En toch heb ik soms ook last van belemmerende overtuigingen. ‘Wie ben ik nou om succesvol te worden, ik ben niet de enige tekstschrijfster, is het goed genoeg wat ik lever’, enzovoort. Herkenbaar? Inmiddels weet ik dat deze stemmetjes van mijn innerlijke criticus zijn. En alleen maar harder gaan roepen als ik de grens van mijn comfortzone nader.

De kracht van het luisteren naar mijn fluisterstem

Het belangrijkste antwoord dat ik tot nu toe heb gekregen, is dat ik zelf die stemmetjes de mond kan snoeren. En ik dus zelf mijn mindset kan beïnvloeden. Daar ligt de sleutel. Luisteren naar mijn fluisterstem brengt me juist heel veel, hoe niet handig en praktisch deze stem soms ook is.
Deel:

Bekijk andere blogs