Wat doe ik
Wie ben ik
Wat kan ik
Wat schrijf ik
Contact
06 12 89 91 81

Verdomd, ik krijg inderdaad antwoorden

Mijn geduld wordt beloond. Na de cliffhanger van Erwin de Boer in mijn vorige blog ‘Luister jij naar je fluisterstem’ kon ik het loslaten. En warempel, sindsdien krijg ik antwoord op mijn vragen. Nee, niet allemaal in een keer ?

Het ‘palletje’ in mijn hoofd verschoof weer richting me negatief voelen. Ik had een kort lontje, was onrustig en voelde me opgejaagd.

Daar gaan we weer

Dacht ik. Toch maakte ik hier een eerste contact met mijn fluisterstem. Op zaterdagochtend had mijn man zin om een klus in huis af te werken. Ik voelde me futloos, moe en wilde het liefst even helemaal niets doen. In mezelf volgde het sociaal wenselijke gesprek: ‘Ik wil hem niet teleurstellen en tegenhouden in zijn actiemodus, het is wel zo aardig en handig als ik meehelp, lekker als we dat taakje ook weer afgetikt hebben’. Toch overheerste mijn weerstand. Dus zei ik zachtjes hardop dat ik eigenlijk even niets wilde doen. Dat vond hij geen enkel probleem. Hij kon de klus prima zelf klaren en had helemaal niet de verwachting dat ik mee moest helpen.

Wát dacht ik?

Ik kon en mocht, met name van mezelf en van mijn omgeving, dus toegeven aan wat en hoe ik me voelde. Hoe niet fijn dat voelde. En moeilijk ook eigenlijk. Om echt stil te blijven zitten en voelen hoe het voelt als ik me negatief voel.

Wowwwwwwwwww, dit smaakt naar meer

En is een verrekte handige ontwikkeling in mijn stap naar eigen ondernemerschap. Hierin is mijn mindset eigenlijk de basis en het belangrijkste van alles. Mijn intrinsieke motivatie en passie voor wat ik doe en waar ik in geloof zijn heel krachtig. En toch heb ik soms ook last van belemmerende overtuigingen. ‘Wie ben ik nou om succesvol te worden, ik ben niet de enige tekstschrijfster, is het goed genoeg wat ik lever’, enzovoort. Herkenbaar? Inmiddels weet ik dat deze stemmetjes van mijn innerlijke criticus zijn. En alleen maar harder gaan roepen als ik de grens van mijn comfortzone nader.

De kracht van het luisteren naar mijn fluisterstem

Het belangrijkste antwoord dat ik tot nu toe heb gekregen, is dat ik zelf die stemmetjes de mond kan snoeren. En ik dus zelf mijn mindset kan beïnvloeden. Daar ligt de sleutel. Luisteren naar mijn fluisterstem brengt me juist heel veel, hoe niet handig en praktisch deze stem soms ook is.
Deel:

Bekijk andere blogs

www.volgjezorg.nl, schreef de pitch voor Financial Care, een startende coöperatie in de zorg en redigeerde een boek over de geschiedenis van een familiebedrijf. Ik gaf ondernemers tips en adviezen over de teksten van hun website. Maakte vlogs, wat nogal uit mijn comfortzone stappen is en lanceerde mijn website www.puurschrijven.com.

Ik krijg waardevolle feedback van klanten en leuke reacties, zoals: ‘Marloes brengt een dosis positieve energie mee. Met haar kritische blik en vlotte pen heeft zij onze teksten sterker gemaakt. Ze heeft ervoor gezorgd dat wij in onze communicatie uitstralen wie wij ook echt zijn.’

Mijn eigen blogs

Daarnaast schrijf en deel ik ook graag mijn eigen blogs ter inspiratie. Mijn artikel over depressie en antidepressiva stuurde ik naar een paar tijdschriften en werd in mei jl. geplaatst in Margriet. Sindsdien voel ik een grote motivatie om het nog steeds grote taboe en de schaamte erover te helpen doorbreken en verminderen. En er meer openheid en begrip voor te krijgen.

Taboes doorbreken

Zo viel mijn oog op het online platform voor de 40+ vrouw van Isa Hoes en Medina Schuurman op www.isamedina.com. Zij doorbreken ook graag taboes. Binnenkort start ik hier met een nieuwe rubriek. Ik deel mijn verhaal en nodig vrouwen uit om ook hun verhalen te delen. Dat we het er gewoon over kunnen hebben met elkaar en we onze psychische kwetsbaarheid op een luchtige manier bespreekbaar maken. Zin in!!

Verwonderen en slikken

Ik verwonder me over deuren en nieuwe werelden die voor me opengaan door puur te schrijven en mijn gevoel te volgen. Voel oprecht contact in netwerkgesprekken en met klanten waar ik voor werk. Het klinkt zo simpel en dat is het niet. Bij alles wat ik doe, voel ik naast mijn energie en enthousiasme, ook de teleurstellingen en tegenslagen. Die me dan even uit mijn kracht halen en pijn doen. Om daarna weer op te krabbelen en verder te gaan.

En als ik vooruitkijk:

 √ Wil ik gaan samenwerken met een andere tekstschrijver. Om verder uit te breiden, te sparren, uit te wisselen en versterken. Samen kan je meer. #durftevragen: ken je iemand in je netwerk die interesse heeft? Leuk, ik hoor het graag van je!

√ Ga ik verder met het op- en uitbouwen van mijn netwerk, om te kunnen doen wat ik het allerliefste doe: het schrijven en redigeren van begrijpelijke- en ontvangersgerichte teksten.

√ Ga ik op zoek naar klanten, die ik voor langere tijd kan helpen met het schrijven van hun communicatieboodschappen.

√ Wil ik als ambassadeur aan de slag voor Samen Sterk zonder Stigma. Om artikelen te schrijven en ook lezingen te gaan geven over psychische kwetsbaarheid voor meer openheid en begrip.

√ Blijf ik mijn eigen blogs schrijven en delen.

Hallo nieuw ondernemersjaar, let’s go on!

 

3 minuten