Wat doe ik
Wie ben ik
Wat kan ik
Wat schrijf ik
Contact
06 12 89 91 81

Prachtig pleidooi voor verdriet!??  Femke van der Laan deelt 3 bijzondere lessen, die ze leerde in haar diepe verdriet na het overlijden van haar man, burgemeester Eberhard van der Laan.

Deel je verdriet

Een van haar is lessen is ‘Deel je verdriet’. Waarover ze zegt: ‘Ik vind het makkelijker om te liegen dat het goed met me gaat, dan te zeggen dat ik me alleen voel en het eigenlijk helemaal niet zo lekker gaat.’

Heel herkenbaar!

Dit heeft te maken met kwetsbaarheid. Dat we bang zijn voor het oordeel van de ander. We willen liever niet dat anderen een beeld van ons hebben dat we eigenlijk zelf ook liever niet willen zien.

Verbinding en contact

En toch kan je door praten over je verdriet ervaren wat dit met jou en je verdriet doet. Door je pijn te laten zien, laat je jezelf zien. Daardoor kom je in verbinding met de ander en is er contact. In die verbinding voel je je even niet alleen en haalt het de eenzaamheid van je verdriet af.

Ook goed voor de ander

Die verbinding werkt twee kanten op. Het delen van je verdriet is niet alleen goed voor jezelf, ook voor de ander. Mensen willen je graag helpen en troosten en naar je verhaal luisteren. Het delen van je verdriet creëert ook ruimte voor de ander, om zich ook kwetsbaar op te stellen. Reken maar dat die ander ook verdriet heeft, iedereen heeft verdriet.

Bekijk hier haar hele pleidooi: https://lnkd.in/gixyUgT

 
Deel:

Bekijk andere blogs