Wat doe ik
Wie ben ik
Wat kan ik
Wat schrijf ik
Contact
06 12 89 91 81

Als zzp’er wordt de mijne flink uitgedaagd. Nu nog een beetje extra door de coronacrisis. Twee van mijn projecten gingen tijdelijk on hold, zonder te weten hoe het verder zou gaan. Herkenbaar?

Je eigen weg vinden
Veer-kracht is voor mij het vermogen waarmee je je oorspronkelijke staat van ‘zijn’ (vertrouwen) weer kunt herstellen. Veer-kracht is ook het vermogen waarmee je in staat bent je eigen (innerlijke) kracht te laten groeien. Dit samen maakt het makkelijker je eigen weg te vinden in een continu veranderende omgeving. Wat weer een positief effect heeft op je vitaliteit en je samenwerking met anderen. Omdat je dan onafhankelijk(er) in afhankelijkheid bent.

Wat heeft het jou gebracht?
In deze tijd worden we flink uitgedaagd om flexibel, wendbaar en creatief te zijn en onze weg te vinden in het ‘nieuwe normaal’. Natuurlijk mogen we ook gewoon even balen van de gevolgen die dit heeft. Voor iedereen verschillend.

Door de hele verandering van thuiswerken, soms met kinderen erbij, geen reistijd en geen verplichtingen, gaf de stilstand ook mogelijkheid om te reflecteren en na te denken. Veel mensen vonden het eigenlijk best lekker dat de privé-agenda ineens vrijwel leeg was. Ik had nooit gedacht dat zoiets kon, zomaar een streep door alle sportwedstrijden, feestjes en afspraken. Het gaf me wel tijd en ruimte om te kijken of ik nog op het juiste pad zit met mijn werk en bedrijf en wat ik hieruit mee wil nemen. Bij sommigen was er zelfs het besef ‘wil ik dit werk wel blijven doen en kan ik niet nog veel meer bijdragen vanuit mijn kracht?’ Bijzonder en soms ook pijnlijk om te beseffen.

Natuurlijk geeft deze periode ook veel onrust. Over je baan, bedrijf, inkomsten, je eigen identiteit en de toekomst. Het zou gek zijn als je het niet was. Als je probeert in te zien waar de onrust vandaan komt, geeft je dat richting.

Wat neem je eruit mee en wat laat je achter?
Hoe de wereld en de arbeidsmarkt er in de toekomst uit gaan zien? Dat weten we nog niet. Dat het anders moet, is duidelijk. Daarom is het extra interessant om nu dichtbij jezelf te komen en je te realiseren: doe je wat je wilt? Wie ben je en wie wil je zijn? Wat wil je hiervan graag meenemen in de toekomst en waar wil je juist afscheid van nemen? In je werk, bedrijf of privé. Dat is de universele winst die je en we uit corona kunnen halen!

Tot slot nog een paar tips om je veerkracht te versterken:
• Eindig elke dag met drie dingen die goed gingen;
• Stop met zelfkritiek. Je hebt gedachten, maar je bent ze niet;
• Steek energie in doelen en relaties die je gelukkig maken;
• Zorg voor balans tussen tijd voor jezelf en tijd met anderen;
• Doe aan digitale detox: gebruik even geen apparaten, zeker voor je gaat slapen!

#veerkracht #bloggen #reflectie #onrust #winstopallefronten
Deel:

Bekijk andere blogs

www.volgjezorg.nl, schreef de pitch voor Financial Care, een startende coöperatie in de zorg en redigeerde een boek over de geschiedenis van een familiebedrijf. Ik gaf ondernemers tips en adviezen over de teksten van hun website. Maakte vlogs, wat nogal uit mijn comfortzone stappen is en lanceerde mijn website www.puurschrijven.com.

Ik krijg waardevolle feedback van klanten en leuke reacties, zoals: ‘Marloes brengt een dosis positieve energie mee. Met haar kritische blik en vlotte pen heeft zij onze teksten sterker gemaakt. Ze heeft ervoor gezorgd dat wij in onze communicatie uitstralen wie wij ook echt zijn.’

Mijn eigen blogs

Daarnaast schrijf en deel ik ook graag mijn eigen blogs ter inspiratie. Mijn artikel over depressie en antidepressiva stuurde ik naar een paar tijdschriften en werd in mei jl. geplaatst in Margriet. Sindsdien voel ik een grote motivatie om het nog steeds grote taboe en de schaamte erover te helpen doorbreken en verminderen. En er meer openheid en begrip voor te krijgen.

Taboes doorbreken

Zo viel mijn oog op het online platform voor de 40+ vrouw van Isa Hoes en Medina Schuurman op www.isamedina.com. Zij doorbreken ook graag taboes. Binnenkort start ik hier met een nieuwe rubriek. Ik deel mijn verhaal en nodig vrouwen uit om ook hun verhalen te delen. Dat we het er gewoon over kunnen hebben met elkaar en we onze psychische kwetsbaarheid op een luchtige manier bespreekbaar maken. Zin in!!

Verwonderen en slikken

Ik verwonder me over deuren en nieuwe werelden die voor me opengaan door puur te schrijven en mijn gevoel te volgen. Voel oprecht contact in netwerkgesprekken en met klanten waar ik voor werk. Het klinkt zo simpel en dat is het niet. Bij alles wat ik doe, voel ik naast mijn energie en enthousiasme, ook de teleurstellingen en tegenslagen. Die me dan even uit mijn kracht halen en pijn doen. Om daarna weer op te krabbelen en verder te gaan.

En als ik vooruitkijk:

 √ Wil ik gaan samenwerken met een andere tekstschrijver. Om verder uit te breiden, te sparren, uit te wisselen en versterken. Samen kan je meer. #durftevragen: ken je iemand in je netwerk die interesse heeft? Leuk, ik hoor het graag van je!

√ Ga ik verder met het op- en uitbouwen van mijn netwerk, om te kunnen doen wat ik het allerliefste doe: het schrijven en redigeren van begrijpelijke- en ontvangersgerichte teksten.

√ Ga ik op zoek naar klanten, die ik voor langere tijd kan helpen met het schrijven van hun communicatieboodschappen.

√ Wil ik als ambassadeur aan de slag voor Samen Sterk zonder Stigma. Om artikelen te schrijven en ook lezingen te gaan geven over psychische kwetsbaarheid voor meer openheid en begrip.

√ Blijf ik mijn eigen blogs schrijven en delen.

Hallo nieuw ondernemersjaar, let’s go on!

 

3 minuten